Новини от Елена » Седем гласа разлика между първия и втория в Елена

Седем гласа разлика между първия и втория в Елена

Балотаж между досега�?ния кмет на Елена Са�?о Топалов от БСП и кандидата за кмет от ГЕРБ Делян Млъзев ще определи, кой ще ръководи общината в следващите четири години. На първия тур Топалов получи 7 гласа повече от Млъзев или 2218 срещу 2211. Това превръща Елена в една от интересните за балотажа общини.
Вече е ясен съставът на Общинския съвет, който ще бъде двуполюсен и ще включва девет съветници от ГЕРБ и осем от БСП. В село Беброво кмет ще бъде единственият кандидат, издигнат в предизборната надпревара – Николай Колев от ГЕРБ. Балотаж се очертава за с. Майско, където досега�?ната кметица от БСП Зоя Ангелова ще се изправи срещу Бахредин Мехмедов от ГЕРБ. В село Константин също ще има балотаж. Стоян Комитов, издигнат от инициативен комитет и получил на първия тур 218 гласа, ще се бори с Фейзула Мехмедов от Синята коалиция, получил 178 гласа.
В община Елена гласоподавателите показаха 57,54 на сто избирателна активност за местния вот и 57,12 % от избирателите са гласували за президент и вицепрезидент. Според Богдана Пеева, председател на Общинската избирателна комисия, заради увеличения с един час изборен ден протоколи и бюлетини от секционните избирателни комисии са приемани до 8:30 сутринта, броят на невалидните е незначително малък.

�?зточник Янтра Днес

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.