Новини от Елена » Осъдиха спец по домови кражби, но той продължава с ударите

Осъдиха спец по домови кражби, но той продължава с ударите

Спец по домови кражби извър�?и серия от удари, седмица след като Районният съд в Елена го осъди на четири месеца затвор за кражба на 60 лева от апартамент в града. Осем от набезите му са извър�?ени в рамките на няколко часа в Плевен, Ловеч и Луковит.
43-годи�?ният А.З. от плевенското село Мировяне и аверът му – Д. �?., на 45 г,. от врачанското с. Баница, са били арестувани след операция на ГД “Криминална полиция”, ОДМВР – Силистра и СДВР вчера, докато преминавали с мазда през софийския кв. “Горни Богров”. Двамата били истински спецове по домовите кражби, с които се занимавали от години. Досието на А. З. съдържа 15 криминални и 24 съдебни регистрации предимно за такива престъпления. Той е осъждан и за фал�?ификация на документи, и за незаконно притежание на оръжие.
На 11 юли в Елена мъжът от Мировяне разбил ключалката на жилище и откраднал 60 лева. Той бил хванат на следващия ден от патрул на СОД в Търговище и прехвърлен в старата столица заедно с Д. �?., на 44 г. Последният има 6 криминални и 2 съдебни регистрации за престъпления от общ характер. В А. З. било намерено и куфарче с инструменти, което по-късно е представено като веществено доказателство. Крадецът си признал за деянието и възстановил на собственика парите. След извънсъдебно споразумение с прокуратурата той е осъден на 4 месеца затвор. Независимо от богатото му криминално минало той е освободен с мярка “подписка”.
Присъдата на съда в Елена е отпреди осем дена. От произнасянето й до повторния арест вчера А.З. заедно с авера си от с. Баница е “гастролирал” в Плевен, Ловеч, Луковит, Русе, Хасково и Монтана, като в някои обекти е прониквано с взлом, а в други апа�?ите са влизали през незаключени врати.
В маздата са намерени златни и сребърни накити, инструменти за взломяване, ръкавици, пари в различна валута – около 1000 лв., и мобилни телефони. Предстои да им бъде искана постоянна мярка “задържане под стража”.

�?зточник Янтра Днес

2 коментара »

 1. �?ван Петров написа:,

  20.08.2011 at 9:34

  Срамота егати и съдебната система човек трябва даго е страх да излезе от дома си

 2. �?ван Петров написа:,

  20.08.2011 at 17:38

  Цял ден не мога да се побера в кожата си
  Тези долни същества влизат на хората в къщите и крадат
  Само едно трябва да им следва в някой държави от близкия изток когато пипни�? чужда вещ остава�? без ръка

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.