Новини от Елена » Признание за дарители на еленското читалище

Признание за дарители на еленското читалище

С думи на признание и благодарност се обърна председателят на еленското читалище инж. Димитринка �?ванова към участниците в едно твърде необичайно тържество. Читалищното настоятелство на НЧ „Напредък Елена-1863” покани всички дарители, които според възможностите си подпомогнаха участието на танцов състав „Елена” в Международния фолклорен фестивал в гр. Кахул, Молдова. Емоционалното събитие стана в двора на родната къща на най-големия дарител в историята на града – д-р Христо Момчилов, по чиято воля е завещана за Дом на еленските туристи.
Най-многобройна бе�?е групата на еленските ротарианци, дарили 950 лв. за участието на танцьорите във фестивала. Президентът на най-младия Ротари клуб в страната – нотариус Йордан Цончев, който е и член на читалищното настоятелство, сподели, че членовете на клуба ще продължат да подкрепят подобни изяви за популяризиране на българските и най-вече на местните традиции и фолклор.
Секретарят на Ротари клуб инж. Дилян Млъзев покани танцов състав „Елена”, който поздрави дарителите с кратък концерт, да се представи и на тяхното събитие на 11 септември. На този ден еленският Ротари клуб тържествено ще получи Чартърния лист, с което официално се признава за член на голямото ротарианско общество.
Ливанският бизнесмен Жозеф Хаббаз, който също е сред дарителите, заяви, че ще направи всичко възможно да заведе танцьорите до родната си страна. Сертификати за дарение лично получиха още Снежана Вараджакова и адвокат Кирил Тодоров.

Мария Симеонова

�?зточник вестник Борба

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.