Новини от Елена » Болницата в Елена затвори

Болницата в Елена затвори

Болницата в град Елена затвори врати. Спряна е дейността на всички отделения, защото не са изпълнили изискванията по клиничните пътеки. Така повече от 14 000 ду�?и от Елена, Златарица и околните села вече са без болнична помощ и се налага да пътуват по 40-50 километра до най-близкото лечебно заведение.

Заради липсата на лаборатории по микробиология, вирусология и патоанатомия, през март Здравната каса прекратява договорите за последните три клинични пътеки, по които работи болницата в Елена. От ръководството се принуждават да разпуснат персонала и да прекратят приема на пациенти.

В момента болните от Елена първо минават през спе�?ния кабинет, а тези, които се нуждаят от хоспитализация, пътуват до здравните заведения във Велико Търново и Горна Оряховица. Заради тежката пътна обстановка в Еленския Балкан през зимата не винаги спе�?ните пациенти успяват да стигнат до големите областни болници.

Сега новият управител на болницата се надява да възстанови поне няколко от клиничните пътеки и от юли да отвори отделенията. В момента се подписват договори с медицински лаборатории и специалисти. Според определения бюджет от ЗК, месечните разходи на здравното заведение не трябва да надви�?ават 18 000 лева. Натрупаните до момента дългове за заплати, медикаменти и консумативи са за над 600 000 лева.

�?зточник TV7

2 коментара »

  1. Никола написа:,

    24.06.2011 at 19:58

    На къде отива тая държава?

  2. хинов написа:,

    30.06.2011 at 19:20

    и на�?ата общинска болница фалира заради глупавите местни управници и кражбите на д-р Желев

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.