Новини от Елена » МВР затяга контрола по пътищата

МВР затяга контрола по пътищата

“Пътна полиция” засилва мерките за контрол в цялата страна вследствие на зачестилите инциденти с млади и пияни водачи.
От МВР отчитат, че инцидентите най-често стават в малките населени места или близо до тях, на ненатоварени пътни отсечки, където контролът е недостатъчен. В по-голяма част колите са предоставени от близки на младите �?офьори, с презумпцията че в населеното място няма засилен трафик, разстоянията са къси, липсва обществен транспорт, а контролът от полицията е слаб.
По план, изготвен от ГД “Охранителна полиция”, предстоят повсеместни специализирани полицейски операции в малките населени места, включително в тъмната част на денонощието, в празничните и почивните дни. Полицаите ще следят дали МПС-та са предоставени на неправоспособни или употребили алкохол �?офьори. При подобни случаи ще бъдат съставяни предупредителни протоколи или ще се пристъпва към административно производство. Ще се прилага т.нар. “�?ирокообхватен контрол” – всяко превозно средство и водач ще бъдат подлагани на щателна проверка за свидетелство за управление на МПС, документи за ползване и техническо състояние на автомобила, употреба на алкохол и упойващи вещества, “Гражданска отговорност” и др.
За Великотърновския регион областната дирекция на МВР отчита, че контролът до момента не e слаб и ще продължи да действа по досега�?ната си стратегия.

�?зточник Янтра Днес

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.