Новини от Елена » Премахват пет незаконни строежа край язовир "Йовковци"

Премахват пет незаконни строежа край язовир "Йовковци"

Пет незаконни строежа в района на язовир „Йовковци" ще бъдат премахнати, съобщават от Дирекция Национален строителен контрол. Експертите са проверили общо 15 обекта, които се намират в близост до водоема.

Проверки на язовирите за питейна вода стартираха през ноември миналата година в цялата страна. Те трябва�?е да установят дали има строежи в заливаемата зона на водоемите, незаконни водовземания и зауствания.

При преди�?на проверка на язовир „Йовковци" бяха установени 12 незаконни строежа, които попадат в местността „Локвата" в землището на село Яковци, община Елена. За  тях са издадени заповеди за премахване. Постройките са на скандално известния бизнесмен Гео Дундаров. Заповедите са от 2006 година, но все още не са влезли в сила.

За останалите дванайсет обекта – бараки, фургони и бунгала, които според Закона за устройство на територията не са строежи, са изпратени предписания до кметовете на съответните общини. Те от своя страна са длъжни да уведомят собственици на обектите и да предприемат действия за премахването им.

�?зточник DarikNews

1 коментар »

  1. Гого написа:,

    04.02.2011 at 22:11

    Познайте дали в година на избори кметовете ще се засилят да събарят!

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.