Новини от Елена » Петя Тодорова е Спортист №1 на община Елена за 2010 година

Петя Тодорова е Спортист №1 на община Елена за 2010 година

Петя Тодорова16 състезатели от 5 вида спорт от детско-юно�?еските �?коли бяха номинирани за Спортист на община Елена за 2010 година. Вчера в голямата зала на общината тържествено бяха връчени наградите на десетимата най-добри спортисти за годината.
Победител в тазгоди�?ната анкета е Петя Тодорова – състезателка по джудо към спортен клуб „�?ПОН 87”, с треньор �?ван Мирянов. При девойки млад�?а възраст тя е �?ампион на България и бронзова медалистка от Балкански �?ампионат по джудо, а при девойки стар�?а възраст печели също бронзово отличие. Петя Тодорова има в колекцията от победи още златен медал от турнир в Пловдив и сребърен медал от международен турнир в същия град и втори места от два международни турнира – в София и в Австрия.
Десетката на най-добрите спортисти се допълва от Милен Йорданов (джудо), Теодора Байрактарова (джудо), Никола Кисьов (джудо), Емил Лазаров (борба), Димитър Бояджиев (джудо), Юсуф Фикретов (борба), Пламен Минчев (борба), Марина Пенчева (конен спорт), Марио Дянков (джудо).
За първа година бяха учредени и присъдени три специални награди за особен принос в развитието на спорта в общината. Техни носители са отборът по ски-рали към клуб по ски-туризъм на ТД „Чумерна” с треньор Стоян Димитров, който стана първенец на Държавното първенство по ски-рали, отборите от детско-юно�?еската �?кола на ФК „Чумерна” с треньори Румен Антонов и Димитър Димитров, постигнали през 2010 г. две първи, две втори и едно трето място, и �?ван Мирянов – треньор по джудо, за приноса му в спечелването на световната титла по самбо на Калина Стефанова.
Наградите, осигурени от Община Елена, и статуетките на победителите връчи зам.-председателят на Общинския съвет Лазар Костов.

Мария Симеонова

�?зточник вестник Борба

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.