Новини от Елена » Комисар Коцев получи документация за нова сграда на полицията в Елена

Комисар Коцев получи документация за нова сграда на полицията в Елена

Петима граждани дойдоха на предварително обявената среща в Елена на новия полицейски �?еф комисар Живко Коцев, който дойде заедно с началника на охранителния сектор �?ван Каназирски. С тях бе�?е и началникът на РУ на МВР гл. инспектор Атанас Па�?ов.

Акцент в проблемите, които поставиха гражданите, бе безопасността на движението в малкия град, където трябва да се работи в посока обособяване на места за спиране и паркиране. Най-добре ще е да се направи работна карта след диалог между заинтересованите страни, бе препоръката на комисар Коцев. Той пое ангажимент за кръстовището на изхода на града, което след ремонта на околовръстния път стана особено опасно за движение, но промяна може да стане на областно равнище. Кметът Са�?о Топалов помоли комисар Коцев да приеме проблема със сградата на еленското управление на МВР не като жалба, а като приоритетен проблем. При мизерни и окаяни условия работят в момента служителите на реда, а сградата е опасна не само за тях, но и за преминаващите граждани. Преди десет години е направен козметичен ремонт по проект „Красива България” и оттогава в нея майстор не е стъпвал.

Общината е готова всеки момент да предостави на полицията безвъзмездно старата поликлиника в центъра на града заедно с двора и гаражните клетки. Направена е и документация, която градоначалникът Топалов връчва на трети министър на вътре�?ните работи. Явно липсата на пари, по груби сметки около 500 хил. лв., за ремонт спират по-нататъ�?ните действия.

Мария Симеонова

�?зточник вестник Борба

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.