Новини от Елена » Определят нивата на компетентност на лечебните заведения в областта

Определят нивата на компетентност на лечебните заведения в областта

До средата на следващия месец трябва да бъде готова новата здравна карта
Определяне нивата на компетентност на лечебните заведения в областта е започнало по указание на Министерството на здравеопазването, научи „Борба”.
„Преди няколко дни получихме указание за определяне ниво на компетентност, като нивата са три. Най-ниското е първо, а най-високото – трето”, обясни за „Борба” главният секретар на Регионалния център по здравеопазване инж. Виолина Енева. Тези нива ще бъдат сред основните определящи критерии за изготвянето на областната, а след това и на Националната здравна карта. Описват се броят лекари във всяко лечебно заведение, допълнителните сертификати на специалистите със специалност, апаратурата, с която разполагат болниците. От здравното ведомство изискват и точен отчет за обема дейности, както и броя на преминалите през 2009 година пациенти. Описват се и всички заболявания, които се лекуват във всяко болнично отделение.
Според плановете на новия здравен министър проф. Анна-Мария Борисова, до средата на следващия месец най-после трябва да има нова здравна карта.

�?зточник вестник Борба

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.