Новини от Елена » Рибарите прибират въдиците до 31 май

Рибарите прибират въдиците до 31 май

Риболовът т.г. е забранен от 15 април до 31 май. Заповедта на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов стана ясна късно след обяд в сряда и изненада неприятно риболовците, които се стягаха да спортуват през уикенда
Забраната се прилага всяка година по време на размножителния период на рибите в Черно море, Дунав и вътре�?ните водоеми. Уловът на есетровите риби в българския участък на Дунав се забранява от 15 април до 15 юни, а на карагьоз, дунавска скумрия и попчета – до 15 май. Всички риболовни уреди, които се използват за есетри и карагьоз, трябва да бъдат извадени от водата под контрола на териториалното звено на �?АРА във В.Търново.
До края на май няма да се лови риба и в язовирите “Йовковци”, “Ал. Стамболийски”, “Овча могила” и “Паисий 2” край Стрелец. Арендаторите на наетите водоеми сами ре�?ават как да ги използват през забраната.
Както всяка година и сега любителите рибари ще могат да мятат въдиците си в свободни водоеми. В областта това са старите речни корита на Янтра в землищата на Раданово, Полски Тръмбе�?, Петко Каравелово и Куцина и на Росица край Кру�?ето, Бяла черква и Михалци, в баластриерите край Дичин, в напоителните и отводнителни канали в свищовската местност Блатото.

�?зточник Янтра Днес

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.