Новини от Елена » Еленската ориентировачка Наталия Димитрова вдигна „Браун купа Болярка”

Еленската ориентировачка Наталия Димитрова вдигна „Браун купа Болярка”

408 състезатели от 36 клуба от България, Сърбия, Румъния и Норвегия стартираха в „Браун купа Болярка”. За генералното класиране за трофея се зачитаха резултатите от спринта и средна дистанция. Надпреварата на средна дистанция по карта „Тасладжа” носе�?е точки за ранглистата на Международната федерация по ориентиране. Състезанието бе проведено от великотърновския клуб „Браун Тим”.
В елитната женска трупа на средна дистанция еленчанката Наталия Димитрова изпревари с минута основната си конкурентка от Румъния Вероника Миною и дублира успеха си от спринта, с който грабна купата. Победата й донесе 1135 точки за световната ранглиста и вече е 86-а в света. Стефания Димитрова от „Браун Тим” остана на осмо място. Апостол Атанасов и майка му Марияна Атанасова, и двамата от „Трапезица-1954”, бяха над всички съответно при мъже-16 и жени-35.
На първо място при момчета до 10 години се класира Алекс Пламенов. Съотборниците му в „Браун Тим” Пламен Стратев и Николай Николов са втори и четвърти. В същата група при момичетата Калина Георгиева е четвърта, Силвена �?ванова – пета, Никол Ра�?кова от „Трапезица-1954” – �?еста.
При жени-18 победителка е румънката Анджей Андра пред Надежда Стоянова от „Трапезица-1954” и �?ва Агова от „Браун Тим”. Мартина Джулиева от „Трапезица-1954” и Антония Тодорова от „Браун Тим” са втора и трета при жени-16.
Кристиана Гецова спечели средната дистанция при 14-годи�?ните момичета, но е втора в крайното класиране, съотборничката й от „Браун Тим” Десислава Стоянова е четвърта.
Георги Карталов от „Трапезица-1954” даде второ време на средна дистанция при мъже-40, а в крайното подреждане е на четвърто място.
Димитър Димитров спечели сребро за „Трапезица-1954” при мъже-45, бронзови са Петя Димитрова при жени-45 и Даниела Василева при жени-40.

�?зточник вестник Борба

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.