Новини от Елена

Болниците ще получават пари за свър�?ена работа

Болниците ще получават пари за свър�?ена дейност, независимо че имат делегирани бюджети, е съобщил премиерът Бойко Борисов на срещата вчера в Министерския съвет, на която са присъствали �?ефовете на областните болници и 25 общински стационара. Свър�?ената работа обаче ще се заплаща с един месец закъснение, тъй като ще има медицински одит, обясни след срещата �?ефът на МОБАЛ във В. Търново д-р Даниел �?лиев.
Няма да има никакво отстъпление от здравната реформа, ако трябва да се разглежда всяка болница поотделно. Там, където районът е труден и има възможност да се даде отсрочка, за да се достигне качествено обслужване, ще се изчаква лечебното заведение да се дооборудва и намери кадри.
Очаква се народното събрание да гласува деблокирането на 350 млн. лв. от резерва, които да влязат в НЗОК и да бъдат използвани, е съобщил още премиерът. Няма нормативен акт да се закриват болници, е уточнил пък здравният министър. Естествено е, че малки болници с договор за по 5-6 клинични пътеки няма как да оцелеят, ако не бъдат преструктурирани в стационари за долекуване.

�?зточник Янтра Днес

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.