Новини от Елена » Новите почетни граждани на община Елена

Новите почетни граждани на община Елена

В навечерието на празника на град Елена – 21 май, на тържествена сесия на Общинския съвет със званието „Почетен гражданин” бяха удостоени д-р Йордана Илиева и Любомир Жупунов.
Д-р Илиева е един от малкото лекари, които остават верни на родния си край през дългогодишната си професионална практика, която продължава и днес. Д-р Илиева е пример за уважаван гражданин, търсен медик и висок професионалист, ползващ се с доверието на пациентите, отдаден изцяло на благородната професия.
Любомир Жупунов е с най-големи заслуги за развитието и създаването на пазари на структуроопределящия за икономиката на Елена „Завод за ремаркета”, чийто персонал достига до 800 души.
С едностранен плакет Общинският съвет удостои Мартин Трухчев за изключителния му принос за развитието на спорта и туризма в общината и за шампионските титли, които завоюва тези дни на международни състезания по културизъм и фитнес. С тази награда е удостоена и благотворителната организация Bulgarienhilfe („Помощ за България“) със седалище Франкфурт, Германия, в лицето на нейния представител Юрген Мюлер. Две поредни години през зимните месеци със средства на организацията в Елена функционира социална кухня и подпомага с хранителни продукти и оборудване социални заведения в общината.

Източник: в-к Борба

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.