Новини от Елена » 21 май – неработен, но присъствен ден за общинарите; неучебен – за учениците

21 май – неработен, но присъствен ден за общинарите; неучебен – за учениците

Във връзка с участието на по-голямата част от служителите от общинската администрация в подготовката, организацията и провеждането на събитията, свързани с празника на град Елена, и тази година кметът на община Елена с нарочна заповед е обявил 21 май (четвъртък) – Ден на Светите равноапостоли Константин и Елена и Празник на град Елена – за неработен, но присъствен ден за общинарите.

Ръководителите на бюджетни звена могат, след съгласуване с кмета на общината, да издадат съответни вътрешни заповеди за обявяване на 21 май за неработен, но присъствен ден за техните служители, в случай че това не възпрепятства осъществяването на основните им функции.

Най-доволни ще бъдат учениците. 20 и 22 май така или иначе са неучебни дни за тях заради провеждането на националното външно оценяване след VII клас по български език и литература (на 20 май) и по математика (на 22 май). С отделна заповед кметът на община Елена, след съгласуване с Инспектората на МОН, е обявил 21 май за неучебен ден за всички училища на територията на общината. Така учениците, с изключение на седмокласниците, ще получат „неочаквана ваканция“ от сряда до неделя.

Според предварителната синоптична прогноза, за празничния ден можем да очакваме предимно слънчево време без валежи.

Допълнение: За по-голяма яснота публикуваме и сканираните оригинали на двете заповеди

Заповед № РД.02.05-305 / 11.05.2015 г. за обявяване на 21 май за неработен, но присъствен ден за общинската администрация в община Елена

Заповед № РД.02.05.310 / 12.05.2015 г. за обявяване на 21 май за неучебен ден за училищата на територията на община Елена

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.