Новини от Елена » Преизбраха Костадин Димитров за председател на Съвета по туризъм в Елена

Преизбраха Костадин Димитров за председател на Съвета по туризъм в Елена

Местният съвет по туризъм  се увеличи с 37 нови членове, които бяха приети на отчетно-изборното му събрание. Вливането на свежи сили в сдружението, преобладаващо ангажирани в туристическия бранш, е показателен факт за желанието на все повече хора да работят за развитието на туризма в еленския край, за реализация и популяризиране на туристическия продукт.

Председателят на МСТ Костадин Димитров, който е на този пост от основаването му през 1997 г., отчете дейността за последните пет години. Работата на членовете на сдружението, изцяло на доброволен принцип, е свързана с координация, активизиране и насърчаване на инициативи в сферата на туризма, осигуряване на информационно обслужване, участие в борси и реклама на Еленския регион. Освен на традиционните борси у нас, местният туристически продукт е представен самостоятелно и на изложения в Букурещ, Солун, Скопие, Рим и Берлин. Работни групи от МСТ обмениха опит за селския и еко туризъм в Италия и Белгия. Като най-значим успех през отчетния период сдружението отчита организирания  съвместно с общината Празник на еленския бут, който се утвърждава като традиция. Занапред намеренията са да се води по-голяма разяснителна работа сред хората, които се занимават с туристическа дейност, да се разширяват контактите с тях и привличат за общата кауза – превръщане на района в предпочитана дестинация от наши и чужди туристи.

Общото събрание направи някои промени в Устава на сдружението. Встъпителният членски внос остава 20 лв., а месечната вноска – 5 лв. Парите ще се събират в Туристическия информационен център, а за улеснение на членовете предстои да бъде разкрита банкова сметка на Местния съвет по туризъм „Елена”

Общото събрание избра нов Управителен съвет от 9 души – Костадин Димитров,  Христо Христов,  Иван Трухчев, Йордан Йорданов, Никола Николов, Георги Попов, Стоян Димитров, Евдокия Уколова и Пепа Джуркова. За  председател бе преизбран  Костадин Димитров.

1 коментар »

 1. Гого написа:,

  13.12.2013 at 22:48

  И откъде накъде Туристическия център ще събира членския внос на Местния съвет по туризъм? И това ли им се вижда „трудно“?
  Чудно къде ли ще го съхраняват?
  Остава да им извадят и спесимени за банката, че и да им го внасят.
  От въпросния празник една шепа хора обра каймака, а десетки други тичаха да играят хорото.

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.