Новини от Елена

Еленското НУ „?ларион Макариополски” отбеляза патронния си празник

Начално училище „?ларион Макариополски” – град Елена, днес тържествено отбеляза своя патронен празник. Програмата по случай честването започна с посрещане на училищното знаме и тържествено слово на директора на училището Анета Ламбурова в двора на родната къща музей „?ларион Макариополски”.

Поздравителен адрес от името на кмета на община Елена инж. Дилян Млъзев и председателя на ОбС Елена Валентин Гуцов, връчи зам.-кметът Йордан Димитров. Той поздрави всички учители и ученици за празника и им пожела ”С труд и знание да бъдат достойни за името на своя патрон”. Гости на събитието бяха директорите на останалите училища в общината, представители на общинска администрация и граждани.

Програмата продължи с поетичен рецитал „?ларион Макариополски – духовен водач и будител” представен от ученици от III и IV клас и с поднасяне на венци и цветя на бюст паметника на духовния водач.

Тържеството по повод патронния празник на НУ „?ларион Макариополски” завър?и с куклен театър на Детско театрално студио „Дъга” представен в салона на НЧ „Напредък-Елена-1863” подготвен със съдействието на гост-постановчик еленчанката Мария Симеонова. Артистите бяха ученици от IVA клас с ръководител Росинка Георгиева. В читалището се връчиха грамоти на ученици, достойно представили се в ученически състезания през изминаващата годината.

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.