Новини от Елена » Първокласници от училищата в Елена четоха приказки на общинари

Първокласници от училищата в Елена четоха приказки на общинари

Първокласници от еленските училища СОУ „?ван Момчилов” и НУ „?ларион Макариополски” посрещнаха днес кмета на Елена инж. Дилян Млъзев и директора на дирекция „Финансиращи програми и хуманитарни дейности” Христо Захариев. Визитата им бе?е по повод изминалата Седмица на детската книга.

?нж. Млъзев и г-н Захариев първо бяха на гости на 1 клас на СОУ „?ван Момчилов”. За добре до?ли на своите гости, учениците изпяха любимата си „Песен за вълка”. Децата заедно с инж. Млъзев и г-н Захариев четоха приказката „Който не работи, не трябва да яде” и се изпитваха за поуката от народната приказка. Градоначалникът пожела на бъдещите второкласници да четат повече книжки, да бъдат прилежни ученици, но и да не забравят игрите.

По тържествен начин с хляб и сол бяха посрещнати кмета и директора на дирекция ФПХД в първи клас на другото училище в Елена НУ „?ларион Макариополски”. Първокласниците и тук четоха народната приказка „Който не работи, не трябва да яде”, но ги изненадаха и с нейната сполучлива драматизация. Както с облекло, така и с изпълненията си малчуганите изцяло влязоха в ролите на героите.

Най-впечатлен от срещата остана малкия Никола, който сподели мечтата си, като порасне да стане кмет.

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.