Новини от Елена » Магдалена Борисова спечели национален конкурс за детска пиеса

Магдалена Борисова спечели национален конкурс за детска пиеса

Търновката Магдалена Борисова спечели национален конкурс за пиеса на театъраутор в София. Тя участва с детската си пиеса „Приключения в Африка”, която ще бъде поставена в кукления театър в Стара Загора през този сезон.
Това е поредната победа на Магдалена Борисова в национални литературни състезания. Тя очаква през този месец във варненския театър на голяма сцена да започнат репетиции на пиесата й „Сън”. Миналата година тя спечели с нея конкурса за детска пиеса, обявен по повод 90-годи?нината на Драматичен театър „Стоян Бъчваров” във Варна. Тогава в състезанието участваха 41 автори.
? пак миналата година тя грабна трета награда в литературния конкурс за повест на електронна книга. Магдалена се представи с две повести и получи отличие за фантастичната си творба „Хроники на един апокалипсис”.
Магдалена Борисова е родена през 1978 г. във Велико Търново. Работи като юрисконсулт, председател е на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и общински съветник в община Елена.

?зточник: в-к Борба

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.