Новини от Елена » Девети ден балкански села и махали са без електричество

Девети ден балкански села и махали са без електричество

Девет планински села във Великотърновска област девети ден са без ток. През почивните дни в ?ест от тях са доставени генератори, осигурено бе?е нормално електрозахранване на селищата, в които има?е избирателни секции, заявиха от Е.ОН. Многото паднали дървета по време на продължилата повече от 36 часа буря, както и непроходимите пътища, възпрепятстваха достъпа до много от авариралите съоръжения и удължиха времето за отстраняване на повредите, обясняват от Енергото. На мястото на нападалите стоманобетонни стълбове от Е.ОН поставят временни дървени. ?зразходвани са 8,5 тона проводници за възстановяване на електропроводите, посочиха от Е.ОН.
Множество сигнали за ненавременно отстраняване на повредите по електрическата мрежа са получили в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране след снеговалежите миналата седмица. ДКЕВР е започнала проверки срещу EVN и Е.ОН. Те основно са по документи и не се знае кога ще приключат.
Държавният енергиен регулатор изяснява доколко електроразпределителните компании са създали необходимата организация, за да отстраняват навреме повредите.

?зточник Янтра Днес

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.