Новини от Елена » Елена с четирима нови почетни граждани

Елена с четирима нови почетни граждани

Вчера на тържествена сесия на Общинския съвет бяха удостоени с високото звание заслужили за развитието на Еленския край стопански ръководители и спортни деятели.
Стоян Сираков дълги години ръководи ма?инно-тракторната станция, клона за нестандартно оборудване и монтаж, зам.-председател е на АПК и е със значителен принос за развитието на селското стопанство в района. Ветеран от Отечествената война, с два ордена за храброст, 30 години е председател на Общинската организация на ветераните от войните, дълги години ръководи и футболния клуб в града.
?ван Мирянов – треньор, учител, обществен възпитател и планински спасител, стана почетен гражданин заради големите си заслуги за развитието на спорта, и най-вече на джудото, сред учениците в Елена. За 23 години през неговата ?кола са преминали над 700 момичета и момчета, спечелили над 500 медала от различни ?ампионати. Талантливият треньор е подготвил 7 състезатели за националните отбори по джудо и самбо, завоювали 6 медала от световни първенства, 5 от европейски, 8 от балкански и два от детски и младежки олимпиади.
Христо Недялков и Христо Ковачев бяха удостоени посмъртно със званието. Като председател на Общинския съвет в Елена над 12 години Христо Недялков е с голям принос за изграждането на най-важните обекти в града – детската градина, новата сграда на училището, жп линията, ЗУМП и завода за стъкло, Профсъюзния дом, читалището в Руховци. Дълги години е председател на туристическото дружество.

Мария Симеонова

?зточник вестник Борба

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.