Новини от Елена » Шедьоври на българската поезия трогнаха министър Цветан Цветанов

Шедьоври на българската поезия трогнаха министър Цветан Цветанов

Вицепремиерът и министър на вътре?ните работи Цветан Цветанов присъства преди ден на поетична вечер в гр. Елена. Спектакълът е по инициатива на местната структура на ГЕРБ.
Шедьоври на най-добрите български лирични поети представиха актьорите на великотърновския Музикално драматичен театър “Константин Кисимов” Велислав Боранов и Стефка Златкова. Поетичните четения бяха под надслов “Магията на любовта” и са посветени на 120-годи?нината от рождението на Мина Тодорова – любимата на П. Яворов.
Спектакълът започна с “Две хубави очи” на Яворов. За около час стиховете на Евтим Евтимов, Пейо Тодоров, Дамян Дамянов и други гениални родни творци успяха да пресъздадат онова ефирно състояние на поета, който пи?е за любов. “Магията на любовта” се случи в църквата “Свeти Никола”, част от музейния комплекс Даскалоливница в Елена. Атмосферата в храма, който е на повече от 300 години, придаде допълнително очарование на поетичния спектакъл, който истински трогна Цветан Цветанов. Министърът благодари от сърце на актьорите и домакините и заяви, че това е великолепен завър?ек на натоварения вторник, в който той се срещна с МВР служители и стотици граждани от Великотърновска област.
Домакините от Елена заявиха, че спектакълът поставя началото на една традиция – юнски поетични вечери в Елена, на които ще се представя творчеството на лирични и на възрожденски български автори, ще се издирват и съвременни таланти от Балкана. На тръгване жители на Елена подариха на Цветан Цветанов уникална дългосвиреща винилова плоча с църковни песнопения.

Cvetanov_Elena ?зточник Янтра Днес

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.