Новини от Елена » ГЕРБ Елена с идея за юнски поетични вечери в града

ГЕРБ Елена с идея за юнски поетични вечери в града

Да започнат традиция за юнски поетични вечери в град Елена възнамеряват от местната структура на ГЕРБ. Във вторник те за първи път спретнаха подобно литературно четене във възрожденския град, където присъства и вицепремиерът Цветан Цветанов. Амбицията на организаторите е да се издирват и съвременни непознати таланти – предимно от Балканския район, както и местни поети с китари, а събитието да се превърне в ежегодно.
Шедьоври на най-добрите български лирични поети звучаха на първата подобна сбирка, представени от актьорите на великотърновския Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” Велислав Боранов и Стефка Златкова. Поетичните четения бяха под наслов „Магията на любовта” и са посветени на 120-годи?нината от рождението на Мина Тодорова – любимата на П. Яворов.
„Магията на любовта” се случи в църквата „Св. Никола”, част от музейния комплекс „Даскалоливница” в Елена. Атмосферата в 300-годи?ния храм придаде допълнително очарование на поетичния спектакъл, който истински трогна Цветан Цветанов.

?зточник вестник Борба

2 коментара »

 1. Гого написа:,

  05.07.2010 at 20:38

  А защо трябва?е да научавам от тук и то постфактум?
  Ако бе?е разгласено щях да отеда и аз.

 2. Пена написа:,

  07.07.2010 at 14:07

  Къде блее??
  Казаха го по радиото…….!

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.