Новини от Елена

За три дена служители на ?АРА съставиха 20 акта

20 акта съставиха служителите на териториалното звено на ?зпълнителната агенция по рибарство и аквакултури във В. Търново през почивните дни около 24 май, информират от ?АРА. Проверките са били по поречието на Янтра. Освен съставените актове на любители въдичари за риболов по време на забраната, инспекторите са конфискували 21 въдици.
През тези дни служители на ?АРА и на държавното горско стопанство в Елена извър?иха съвместна проверка на язовир “Йовковци”. От там са извадени около 700 м герими, които са забранени за риболов, и две рибарски мрежи с обща дължина 400 м. Мрежите и геримите са конфискувани.
През миналата седмица горски стражари от държавното горско стопанство в Елена заловиха поредните бракониери, ловили риба във водите на язовир “Йовковци” в Балкана. След подаден сигнал от охраната на големия водоем след полунощ тръгналите на проверка горски служители се натъкнали на двама нару?ители, разпънали палатка в местността Кръстевци до махала Баевци, във вододайната зона, която е забранена за риболов дори в разре?ено за този вид спорт време. В мрежите вече имало хванати два сома. Горските конфискували 6 телескопични въдици “Шекспир”, 7 макари, 300 м рибарски мрежи, лодка “Хонда”, колесар, стойки. По традиция уловената риба била върната в язовира.

?зточник Янтра Днес

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.