Новини от Елена » Нов бракониер спипан на „Йовковци” при нощна хайка

Нов бракониер спипан на „Йовковци” при нощна хайка

Нов бракониер е бил спипан в нощта срещу 17 май на язовир „Йовковци” със скъпи такъми по време на забраната за риболов. Софиянецът Н.К. се представил за редактор в известен столичен всекидневник, където такъв журналист всъщност няма. След подаден сигнал от нощни патрули на язовира неканеният гост е бил заловен от Държавното горско стопанство в Елена и за инцидента са съставени констативен протокол и съответните актове. Те предвиждат глоба от 500 до 1000 лева, а отделно прокуратурата може да образува и досъдебно производство. Навръх Гергьовден на същия водоем бе спипан с близо 50 кг риба, мрежи и военен джип без регистрация търновски аптекар, който вече е предаден на държавното обвинение в Елена.
Вторият „улов” на еленчанин е засечен около 2, 30 часа във ВОДОДАЙНАТА ЗОНА НА ЯЗОВ?РА, където риболовът е забранен, дори и когато е разре?ен. Н.К. от София с още един мъж са опънали палатков лагер в местността Кръстевски ръждавец до Баевци. Проверката е установила 6 телескопични въдици „Шекспир”, които са сред най-скъпите, 7 маркови макари, 300 метра мрежи с два сома в тях, герим, лодка „Хонда”, колесар, стойки и други такъми за любителски риболов. Всички уреди са конфискувани, а двата сома са били пуснати в язовира.
За съставяне на актовете по случая са ползвани специалисти от ?зпълнителната агенция по аквакултури и рибарство, поясни вчера ?ефът на местния отдел Вилиян Флоров.
Лично министър Мирослав Найденов наскоро е обявил, че „царството на бракониерите” на яз. „Йовковци” свър?ва и контролът тепърва ще става още по-публичен и безкомпромисен.

?зточник вестник Борба

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.