Новини от Елена

Германци правят сензорна стая в дома за деца в ?лаков рът

Германци от сдружение “Помощ за България” обзавеждат сензорна стая в дома за деца с увреждания в ?лаков рът. Помещението ще бъде обзаведено със специални аудио-визуални уреди, които ще успокояват децата, когато имат психичен проблем. За тази терапия персоналът ще бъде обучен допълнително. Предвижда се стаята да бъде готова в началото на май.
Директорката на дома Савка Минкова обясни, че с подобна терапия се е запознала при посещението си в Германия м.г., което е било по покана на “Помощ за България”. Обиколихме доста такива заведения на деца с увреждания, лично аз бях подложена на такава терапия и след това се чувствах много добре, каза Минкова.
Повече от 10 г. продължава партньорството между дома и германското сдружение, отчете директорката. Най-малко веднъж в годината “Помощ за България” дарява храни и дрехи. Последното дарение е било през февруари 2010 г. и запасите ще стигнат до средата на годината.
Минкова припомни, че през декември 2009 г. германците са закупили месо и плодове за дома и с това са помогнали на бюджета на социалното заведение.
В момента 50 деца живеят в сиропиталището в ?лаков рът. Част от тях посещават дневния център за деца с увреждания в Елена.

?зточник Янтра Днес

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.